Grandparents for Future i Sverige

Här kommer en hälsning från två klimataktivister på ostkusten i Sverige. Vi är sen länge medlemmar i Grandparents for Future och hjälper till att administrera gruppen. Gruppen är en Facebookgrupp (Grandparents for Future #grandparentsforfuture) och har precis passerat 1000-strecket. Våra medlemmar kommer från olika delar av Sverige och de flesta är också engagerade i andra klimatgrupper som Gretas gamlingar, Klimatriksdagen, Grandpanthers och Svenska Naturskyddsföreningens klimatgrupper. Förutom att dela information i Grandparents Facebookgrupp så finns det ett gäng som demonstrerar utanför Sagerska Palatset, där statministern bor, varje fredagsförmiddag.   Så om du är på besök i Stockholm är du välkommen att komma förbi och heja och sen gå till Mynttorget  och prata med ungdomarna Från Fridays for Future som står där, för att sen avsluta med att sjunga med rebellmammorna.

Rebellmammorna har under en tid uppmanat alla att sticka en röd halsduk på 1,5 x0,15 m. Alla halsdukar ska sen sys ihop. Den 21.4., på Sveriges over-shootday, blir det en stor demonstration när den flera km långa halsduken ska lindas runt riksdagshuset och stopplinjen för Sveriges klimatutsläpp dras.

Annars blir det mest förberedelser för EU-valet under våren. Vår lokala grupp i Norrtälje delar ut flygblad på fredagar och inbjuder till samtal om våra politikers bristande klimatpolitik och uppmuntrar folk att rösta för klimatet i valet.  Vi kommer också ordna en politikerutfrågning.

Inom Grandparents for Future undersöker vi nu hur vi kan ansluta till den Europeiska rörelsen för mor och farföräldrar, Eurpean Grandparents for Climate, trots att vi inte är en förening .

Vårliga hälsningar

Lena Hammarbäck och Bengt Sundbaum