Toiminta

Ilmastoisovanhemmat ry. – Klimatmor- och farföräldrar rf.

Toimintasuunnitelma vuodelle 2022

Ilmastoisovanhemmat ry. – Klimatmor- och farföräldrar rf. jatkaa toisena toimintavuotenaan sääntöjensä mukaan:

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja luonnon monimuotoisuuden puolustamiseksi sekä eettisen, ekologisen ja tasa-arvoisen elämäntavan ja yhteiskunnan edistämiseksi  ja tukea niihin liittyvissä toimissa lasten ja nuorten toimintaa ja edistää sukupolvien välistä oikeudenmukaisuutta.

Tarkoituksensa edistämiseksi yhdistys tiedottaa, käynnistää yhteiskunnallista keskustelua, järjestää mielenilmauksia ja tekee yhteistyötä samoihin tavoitteisiin pyrkivien yhteisöjen ja tahojen kanssa.

Mielenilmaukset

Ilmastoisovanhemmat osallistuvat banderolleineen edelleen mielenilmauksiin osana Fridays for Future – liikettä.

 Some

Somessa toimitaan Ilmastoisovanhempien Facebook-sivuilla, Twitterissä, Instagramissa ym.

Kannanotot

Ilmastoisovanhemmat ottavat kantaa ilmaston ja monimuotoisuuden tilaan vaikuttavaan lainsäädäntötyöhön ja tukevat tarpeen mukaan lasten ja nuorten sekä muiden ilmastoliikkeiden aloitteita ja kannanottoja, esimerkiksi Suomi Areenalla.

 Banderollit ja liivit

Banderolleja on tehty kuudella kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi, venäjäksi ja kiinaksi. Banderolleja tehdään tarvittaessa lisää. Heijastinliivejä on jäljellä ja tarpeen mukaan niistä voidaan ottaa uusi erä.

Ilmastolukupiiri

Lukupiiri jatkuu vuonna 2022.

Organisoituminen

Toiminnan tehostamiseksi valitaan yhdistyksen puheenjohtajan, sihteerin ja toiminnantarkastajan lisäksi muita vastuuhenkilöitä tarpeen mukaan. Lisäksi kartoitetaan henkilöitä, jotka voivat tehdä käännöstöitä tarvittaessa (englanti, saksa, ranska, venäjä) sekä henkilöitä, joilla on osaamista ilmaston ja monimuotoisuuden eri osa-alueilla. Verkostoidutaan tiiviimmin muiden ilmastotoimijoiden kuten Aktivistimummojen kanssa.

Jäsenhankinta

Aktivoidaan jäsenhankinta.

Kansainvälinen verkosto

Isovanhempien huoli ja toiminta ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja luonnon monimuotoisuuden puolustamiseksi on aktivoitunut ja organisoitunut useissa maissa. Ilmastoisovanhemmat pyrkivät seuraamaan näitä liikkeitä ja mahdollisuuksien mukaan verkostoitumaan niiden kanssa.