Euroopan Ilmastoisovanhempien kattojärjestö on perustettu

Eurooppalainen ilmastoisovanhemmat perustettiin 30.11.23
Euroopan Ilmastoisovanhempien perustava kokous Brysselissä

European Granparents for Climate (EGC) perustettiin virallisesti 30.11.2023 Brysselissä kattojärjestöksi kansallisille isovanhempien ja senioreiden järjestöille. Ympäri maailman vanhimmat ihmiset ovat hyvin huolissan nykyisestä ilmastopolitiikasta kaikilla yhteiskunnan tasoilla. He haluavat käyttää tietoaan, näkemyksiään ja kokemustaan ja vaativat välttämättömiä, nopeita ilmastopolitiikan muutoksia suojellakseen tulevia sukupolvia. Perustamalla tämän yhdistyksen he pyrkivät vaikuttamaan politiikkaan. Ensimmäiset kontaktit Euroopan parlamentin jäseniimme on tehty.

”Emme olen koskaan enne olleet näin päättäväisiä kuin nyt. Meidän velvollisuutemme on huolehtia koko maailman lasten tulevaisuudesta ja emmekä saa tuhota heidän tulevaisuuttaan, sanoo Jan Stel EGC:n varapuheenjohtaja.

Toinen puheenjohtaja Codela von Kirchbach lisää: ”Pelastaaksemme planeettaamme meidän          on oltava aktiivisia isovanhempina nyt.”

Kymmenen Eurooppalaista Ilmastoisovanhempien yhdistystä kokoontui Brysselissä ja perusti tämän uudenyhdistyksen. He valitsivat henkilöt johtamaan yhdistystä. Professori EM Jan Stel (Belgia) ja
Dr. Codela von Kirchbach (Itävalta) valittiin puheenjohtajiksi ja koottiin järjestölle hallitus, joka koordinoi EGC.n työtä. Yhdistyksen Internetsivu on grandparentsforclimate.eu.

COP28

Suomalaiset ilmastomarssilla Brysselissä

Ensimmäinen EGC:n (European Grandparents for Climate) kokous pidettiin YK:n Ilmastosopimuksen COP28 ensimmäisenä päivänä. Vaikka ensimmäiset rahoituslupaukset on tehty uuteen ilmastotuhoja korvaavaan rahastoon, EGC peräänkuuluttaa riittävää ja kestävää rahoitusta, jotta sillä voitaisiin korjata vauriot, jotka ovat tapahtuneet haavoittuvissa maissa ja alueilla.

EGC osallistui Ilmastomarssiin Brysselissä (klimaatmars.be) sunnuntaina 3. joulukuuta tuki sen viestiä: Jokainen 0,1 Celsius astetta vähemmän = yksi kymmenesosa astetta, jolla on merkitystä. Marssiin osallistui yli 20 000 henkilöä.

Yhteystiedot medialle

Puheenjohtajat ovat valmiita haastatteluihin info@grandparentsrofcilamte

Internetsivu grandparentsforclimate.eu