Tanskan ilmastoisovanhemmat

Terveisiä Tanskasta

Meillä Tanskassa on useita isovanhempien ilmastoaktivismiryhmiä, Grandparents Climate Action on itsenäinen osa ilmastoliikettä.

Olen Kööpenhaminan ryhmässä. Meitä on 10-20 aktiivia. Useat aktiivisista jäsenistä ovat liittyneet tänä vuonna. Mutta seuraajia on yli 90 Kööpenhaminasta ja lähiseudulta.

Muutama vuosi sitten osallistuimme kampanjaan: Kirjoita ilmastosta poliitikolle, jossa kirjoitimme yhdelle tai useammalle poliitikolle sähköpostin ilmastokriisin unohtamisesta. Olemme kuitenkin enemmän käytännön toimijoita ja osallistumme mielellämme muiden ympäristökansalaisjärjestöjen, kuten Fridays for Future ja Green Student Movement, järjestämiin mielenosoituksiin ja hankkeisiin.

Teemme itse vain muutaman kampanjan. Vuosittainen Black Friday -tapahtumamme on aina menestys. Herättää huomiota, kun 6-8 mummoa ja vaaria kulkee vierekkäin julisteiden ja rollaattorin kanssa pitkin Strøgetiä, joka on Kööpenhaminan pääostoskatu.

Vihreäliiviset isovanhemmat jakavat lentolehtisiä vihreiden sateenvarjojen alla.Marraskuussa meillä oli parlamenttivaalit. Ennen vaaleja teimme 6-8 pientapahtumaa. Seisoimme 3-5 hengen porukassa eri päivinä ja paikoissa Kööpenhaminan laitamilla, asuinalueilla ja rautatieasemilla. Jaoimme tunnin verran esitteitä ja puhuimme ilmastosta ja parlamenttivaaleista ohikulkijoiden kanssa.

Jotkut ryhmästämme ovat aktiivisia Climate Reminderissä, joka, kuten Suomen ilmastoisovanhemmat, osoittaa mieltään viikoittain torstaisin parlamenttitalon edessä. Mielenosoituksen jälkeen kiinnostuneet kokoontuvat kahvilaan keskustelemaan ilmastoasioista.

Nettisivustomme löydät täältä.

Hienoa, että sain yhteyden Ilmastoisovanhempiin Suomessa.
Hyvää joulua ja hyvää ilmastotoimintaa.

Ystävällisin terveisin Bolette Brødsgaard